2009. október 30., péntek

Genezis

Eljött a nagy nap: holnap hazatérek. Ennyi itt töltött idő után nem lesz könnyű. Itt kell hagynom azokat, akikkel annyi kalandot átéltünk. Viszont ha belegondolok, ez az a pillanat, amire eddig vártam, amiért ennyit kutattunk: megtaláltam a hazautat. Végre újra láthatom a rég nem látott ismerősöket. Fura, és nagyon kellemetlen kettős érzés ez.
De még a "nagy út" előtt pár dolgot át kellett néznünk a dokival. Csak néhány mérést akartunk elvégezni a legutolsó átjáró megnyílásának helyén. Ez itt van a falutól párszáz méterre. A dokival kora délután odamentünk, de mielőtt a méréseket megcsináltuk volna, hirtelen, szinte a semmiből ott termett egy lány. Csak annyit mondott, hogy még találkozunk, majd váratlanul megcsókolt. Odakiáltottam a dokinak, de mire visszanéztem, ő eltűnt. Egyik pillanatban még ott állt mellettem, utána meg már nem volt sehol. Miután a döbbenetből felocsúdtunk, elkezdtünk valami jel után kutatni, ami némi információval szolgálhatna erről a titokzatos lányról. Ugyan találtunk az eltűnésének a helyén egy csekély mágneses anomáliát, illetve egy halvány fotonnyalábot, de ezek annyira jelentéktelenek, hogy ebből sokmindenre nem tudtunk következtetni.
Ezek után elvégeztük azokat a méréseket, amik miatt eredetileg jöttünk, majd hazamentünk és kielemeztük a méréseket. Nem szabad, hogy a holnapi útba valami hiba csússzon. Persze engem nem hagyott nyugodni annak a lánynak a megjelenése és eltűnése, ezért miután végeztünk az adatok ellenőrzésével, kicsit a lánnyal is foglalkoztunk.
Miután látta, hogy ennyire foglalkoztat a dolog, a doki elvitt minket a lakására. Megmutatta az eddig rejtegetett titkos könyvtárát. Több száz, rejtélyes esetekkel foglalkozó könyve van, emellett rendszerezve megvan neki az utóbbi húsz év összes, a témával foglalkozó újságcikke. Klaudiával neki is kezdtünk átnézni ezt a rengeteg anyagot, hátha találunk valamit erről a lányról.
Öt óra kutatás után végül találtunk egy 250 éves, kézzel írt füzetkét, amiben egy pont ugyanilyen lányról írnak. Egy rajz is volt róla, és ezek alapján egészen biztos, hogy ő volt az. Kár, hogy sokmindent nem írt róla, csak annyit, hogy ő a "kezdet lánya", és nagyon ritka, ha valakire rátalál. De akinek egyszer megjelent, annak többször is meg fog jelenni, és amikor egy nagyon fontos döntés előtt áll, akkor segíteni fog a helyes utat választani.
Ha ez igaz, akkor örülnöm kell, hogy találkozhattam a kezdet lányával. Na de vajon akkor is meg fog jelenni újra, ha már az eredeti világomban leszek?
Miután a kutatást befejeztük, hazamentünk, és egy jó kis búcsú-házibulit rendeztünk az utolsó együtt töltött estén.

Nincsenek megjegyzések: